Informacja o konkursie na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w wymiarze pełnego etatu w Zakładzie Badań nad Żywieniem i Lekami na Wydziale Nauk o Zdrowiu

INFORMACJA O KONKURSIE

Prorektor Uniwersytetu Jagiellońskiego ds. Collegium Medicum ogłasza konkurs na stanowisko adiunkta w grupie pracowników badawczo-dydaktycznych w wymiarze pełnego etatu w Zakładzie Badań nad Żywieniem i Lekami na Wydziale Nauk o Zdrowiu

Do konkursu mogą przystąpić osoby, które spełniają wymogi określone w art. 113, 116 ust. 1 i 2 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Dz. U. z 2018 r., poz. 1668 z późn. zmianami) oraz w § 165 Statutu Uniwersytetu Jagiellońskiego oraz odpowiadają następującym - niezbędnym wymogom kwalifikacyjnym:

  • posiadanie co najmniej stopnia doktora nauk o zdrowiu;
  • odpowiedni dorobek naukowy; 
  • czynny udział w życiu naukowym; 
  • doświadczenie w pracy dydaktycznej:

- dodatkowe kryteria podlegające ocenie: 

  • doświadczenie w dziedzinie nauk o zdrowiu; 
  • wysoka ocena pracy doktorskiej (potwierdzona otrzymaniem wyróżnienia za prace doktorską); 
  • udokumentowane doświadczenie w prowadzeniu zajęć dydaktycznych z zakresu żywienia człowieka (dobre wyniki ankiet studenckich dotyczące prowadzonych dotychczas zajęć dydaktycznych); 
  • udział w badaniach naukowych w zakresie żywienia; 
  • publikacje naukowe w czasopismach mających współczynnik oddziaływania (impact factor), w tym co najmniej dwie pierwszoautorskie w latach 2018-2019; 
  • czynny udział w życiu naukowym (udział w konferencjach i lub organizacji konferencji); 
  • dobra znajomość języka angielskiego; 
  • opinia o predyspozycjach do samodzielnej pracy naukowej (np. opiekuna naukowego lub/i kierownika w/w Zakładu).

Szczegóły ogłoszenia, informacja o przetwarzaniu danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacyjnej oraz formularz wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych w celu przeprowadzenia procedury rekrutacyjnej znajdują się w załącznikach.

Stanowisko: adiunkt
Jednostka: Zakład Badań nad Żywieniem i Lekami Wydziału Nauk o Zdrowiu
Termin składania dokumentów: 27.04.2020
Data wytworzenia: 27.03.2020
Data publikacji: 27.03.2020
Osoba publikująca: Katarzyna Mysior